Колеги вчера излязох на магистралата да си изпробвам Алфата че ми се струва малко тромава на моменти.Вдигнах 180 и повече не щеше а педала на газта бе6е натиснат едва на 2/3 от вазможностите,но като се опитвах да подам о6те газ колата забива6е муцуната,сяка6 не6то не и достига6е.Днес смених въздушния филтър но промяна няма.Колата я взех преди 3 седмици но нямах възможност да я изпитам на магистрала.При покупката я диагностицирах в "Кафеджиев"-Бургас като изрично наблегнах на проверката на турбина и дебитомер.Според него всичко е ОК.Моторът ина4е работи перфектно(обороти,разход,не пуши).Би ли споделил някои опита си на какво може да се далжи тази тромавост(турбото се усеща но за кратко до кам 3000об/мин и на 1-ва и 2-ра е доста мудна)Къде във Варна майсторите разбират?(Защото в сервиза на Алфа до цирковата площадка са пълни некадърници- сменяха ми филтъра 3 часа!!!)
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 156 2,4jtd макс. 180км/ч?!?!?
Collapse
X
-
В тоз сервиз до Цирковата площадка разбират от Алфи колкото фен на VW. И аз залагам на дебитомер
Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Ни6то не светва и аз затва гледам да се консултирам с някои от вас.Не мога категорично да ре6а от какво е!Тук някои беше писал 4е нчкаква тръба на турбото се затлачвала с нагар и трябвало да се почисти ама неможах да разбера коя точно.Днес като сменях филтъра погледнах дебитомера - вижда се финна ре6етка която образува камера в която стои елемента от които се вижда един резистор видимо здрав но кои знае!Не знам какво точно му се разваля - но не го разглобих напълно.Тринте винта с които се държи целия цилиндър са развалени а самия елемент е захванат с два еврейски за цилиндъра.И при вас ли е така?Само елемента ли се сменя?156 2,4jtd 99г
Comment
-
Колеги за буксите е проверено и всичко е свързано.Тъй като съм нов тук под ЕКУ имате впредвид компютърна диагностика ли?Защото правих такава в Кафеджиев-Бургас.Изчетох целия форум и разбрах 4е ВОВО е много в 4ас с Алфите,но е 4ак в Сф.Имаме ли и тук някои като ВОВО във Варна на които може да се разчита?156 2,4jtd 99г
Comment
-
Варна намерих един сервиз където човека който работи има подходящата апаратура за компютърна диагностика, освен това е фен на италианските коли. Но по-важното е че разбира и не е някой самоук майстор.....диагностиката е 15 лв. и съм много доволен от всичко. Намира се точно зад сервиза на Бош който е срещу Метро. Там като попитате и ще ви ориентират. Препоръчвам го на всеки. много компетентен и приятен човек, не се държи сякаш нещо му дължиш..... а сервизчето му е винаги изрядно чисто и подредено, което говори доста за това с какъв човек си имаш работа155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Първоначално публикувано от MitkoVnКолеги за буксите е проверено и всичко е свързано.Тъй като съм нов тук под ЕКУ имате впредвид компютърна диагностика ли?Защото правих такава в Кафеджиев-Бургас.Изчетох целия форум и разбрах 4е ВОВО е много в 4ас с Алфите,но е 4ак в Сф.Имаме ли и тук някои като ВОВО във Варна на които може да се разчита?Всеки се спасява поединично
Иначе свястна диагностика правят в сервиза на "Бош" до Метро.
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Ами да де! hsr точно него е цитирал! Trustworthy, какво се е случило на сребърната стрела- вчера я видях на Пикадили, някаква инфекция има отпредAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от boianАми да де! hsr точно него е цитирал! Trustworthy, какво се е случило на сребърната стрела- вчера я видях на Пикадили, някаква инфекция има отпред_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Здрасти Митко....отиди в сервиза на Бош (зад жълтата сграда КИРОВ-БОШ) срещу МЕТРО. Там има един човек Галин. Той е свестен и ще ти направи диагностика.Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
Comment